سفره یکبار مصرف برای ما ایرانیها که به صرف وعدههای غذایی در کنار یکدیگر عادت داریم، از محصولات مصرفی و پرکاربرد است. جهت صرفهجویی در زمان و آب مصرفی بابت شستشوی سفره دائم، استفاده از این نوع سفره در موقعیتهای مختلف بسیار رایج شده است. ضمن اینکه کاربرد آن از نظر رعایت اصول بهداشت هم اهمیت زیادی دارد.
تنوع محصولات این سفرهها در سالهای اخیر و تولید محصولاتی با درجات کیفی متفاوت باعث شده تا کاربران از حق انتخاب بالاتری نسبت به اوایل پیدایش این نوع تولیدات بهرهمند باشند. امروزه محصولات یکبار مصرف سفره شامل انواع سفره رولی, سفره مجلسی, سفره کاغذی از استقبال مردم برخوردار است و در مجالس جمعی و گردشگاهها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوشتار تلاش بر آن است تا مراحل تولید این محصول و روند تولید نمونههای باکیفیت این نوع سفره را به کاربران عزیز معرفی نماییم. همچنین با هم سری به کارخانه تولیدی این نوع سفره زده و با مراحل تولید آن و تجهیزات مورد نیاز در این پروسه آشنا شویم.
دوران ما بهدرستی عصر سرعت نامیده شده است. زمان ارزشمندترین موجودی ماست که قدر و ارزش آن با هیچ چیز دیگر قابل قیاس نیست. بر این اساس هر آنچه که به ما در حفظ و صرفهجویی زمان کمک کند، برایمان ارزشمند است.
از طرفی در فرهنگ ایرانی صرف غذا بهصورت دستهجمعی و در حالیکه دورتادور سفره گرد آمدهایم ارزش زیادی دارد. اما زمانی که جمعآوری سفره و شستشوی آن از ما میگیرد این کار را دشوار و بسیاری را از پهن و جمع کردن آن منصرف میکند.
چاره کار در پیدا کردن راههایی برای حذف این مراحل است.
استفاده از لوازم و ظروف یکبار مصرف که نیازی به شستشوی مجدد و محلی برای نگهداری ندارند یکی از این راههاست. حذف مراحل جمعآوری، شستشو و جاگیری لوازم در این نوع وسایل کمک زیادی به این کار میکند. کاربرد سفرههای یکبار مصرف هم که این روزها بسیار باب شده یکی از همین موارد است. همه این دلایل دست به دست هم داده و کاربرد این نوع سفره را در برنامه زندگی بسیاری از مردم قرار داده است.
برخی از کاربردهای این نوع سفرهها به عبارت زیر است:
با وجود تمام آنچه در مورد استفاده از سفرههای یکبار مصرف گفتیم، بدون وجود کیفیت استقبالی از این محصولات وجود نخواهد داشت!
برای پاسخ به این پرسش، لازم است از انتظارات کاربران این تولیدات آگاهی داشته باشیم.
در ادامه مطلب به مواردی میپردازیم که کیفیت این نوع سفره را تضمین و باعث اقبال بیشتر کاربران به آن میشود:
کاربرد مواد درجه یک و دستاول از این نظر اهمیت دارد که ما را بابت نبود آلودگیهای باکتریایی آسودهخاطر میکند. متاسفانه در سالهای اخیر در برخی موارد افراد سودجو با ترکیب مواد پلاستیکی مستعمل اقدم به تولید ظروف و سفره نموده و از این طریق آلودگی ناشی از این مواد را به منازل و سفره غذا انتقال دادهاند. همچنین بالا بردن کربن مصرفی در ساخت ماده اصلی سازنده این نوع سفرهها به پایین آمدن کیفیت و ایجاد مضراتی در آن منتهی میشود.
علاوه بر ظاهر نامناسب این مورد، احتمال ورود این رنگها به غذا و ایجاد مسمومیت نیز وجود دارد که میتواند به سلامتی افراد آسیب میزند. این مشکل بهویژه در مجاورت با نان گرم و ترکیب رنگ با بخار آن روی داده و به انتقال مرکب رنگها و ترکیب آن با ماده غذایی منجر میشود. ترکیباتی که بهدلیل وجود آرسنیک بهطور جدی سلامتی افراد را به خطر میاندازند.
سفره بخش جداییناپذیر در سرو هر وعده غذایی در خانههای ایرانی است. چه به روش کلاسیک و با پهن کردن آن روی فرش باشد و چه بر روی میز غذاخوری، در هر شکل اغلب ما از سفره بهعنوان لایهای بهداشتی برای پیشگیری از سرایت گرد و غبار و میکروب به ظروف و مواد غذایی استفاده میکنیم. در سالهای اخیر مصرف انواع این نوع سفره بین مردم بیشتر و به همان نسبت نیز تولیدات آن فراوان و گوناگون شده است. این موضوع دست افراد را در انتخاب و خرید این نوع سفرهها باز گذاشته است. در بخش تولید نیز، با بکارگیری متریال متنوع سفرههایی با تنوع بالا در ماده اولیه و رنگ و طرح متفاوت ساخته میشود. در ادامه مطلب شما را با مراحل تولید سفره یکبار مصرف آشنا میکنیم. با ما همراه بمانید.
این روزها اشیاء و لوازم یکبار مصرف جایگاه وسیعی در زندگی مردم پیدا کردهاند. عدم نیاز به جمع کردن، شستشو یا نگهداری باعث سهولت در کاربرد این لوازم شده و مصرف آنها را نسبت به قدیم بهمراتب بیشتر کرده است. در این میان سفره یکبار مصرف یکی از اقلام پرمصرف از انواع این کالاهاست.
ماده اولیه مصرفی در ساخت این نوع سفره مواد پلیمری با پایه نفتی هستند. پلیاتیلن، ماده اصلی این گروه بوده و تا ۹۰ درصد در نمونههای باکیفیت بکار برده میشود. در سفره این پلیاتیلن از نوع گرانول بوده که بهترین ماده پلاستیک مصرفی است. ترکیب کربن برای تکمیل این ماده و تبدیل آن به ماده اصلی ساخت سفره نیز از ۱۰ درصد در موارد کیفی آغاز و در نمونههایی با قیمت ارزانتر و کیفیت پایینتر با مقادیر بیشتر کربن تهیه میشود. در هر شکل بالا بودن درصد گرانول مصرفی در سفره یکبار مصرف نشانه خوبی از جنس مرغوب آن است.
برای تولید سفرههایی که راحتی و آسایش استفاده یکباره و صرفهجویی در زمان را به ما هدیه میدهند، مراحل گوناگونی طی میشود. راهاندازی خط تولید این نوع سفره مصرفی، نیازمند تهیه دستگاهها و تجهیزاتی است که در انواع گوناگون وارداتی یا تولید داخل بهکار گرفته میشوند. همچنین باید مراحلی بر روی دانههای گرانول از ورود به کارخانه تا اتمام تهیه سفره انجام گیرد که توسط کارشناسان هر بخش اداره و پیگیری میشود. در این بخش از مطلب مراحل این کار را همراه با دستگاهها و تجهیزات مورد استفاده و نیز مواد مصرفی مورد بررسی قرار میدهیم.
در این مرحله ضمن مخلوط کردن ماده گرانول و کربن درحد مورد نیاز و محاسبه شده، آن را وارد دستگاه ویژه این کار بهنام اکسترود کرده و طی فرایند اکسترود و فشردهسازی، در اندازههای دلخواه بهشکل نوار متصل و یکپارچه تولید میشود. عرضهای متداول برای این نوع سفرهها ۸۰، ۱۰۰ و ۱۲۰ سانتیمتر است. این اندازهها با بیشترین استقبال از طرف مشتریان روبرو بوده و به همین دلیل نیز به سایزهای استاندارد تبدیل شدهاند.
در این مرحله دانههای رنگی مخصوص نایلون وارد چرخه کار میشوند. این دانهها را با نام مستر بچ میشناسیم و کاربرد مجاز آنها در تولید سفره یکبار مصرف رنگی سالهاست که در کارخانجات تولیدی این محصول ادامه دارد.
انواع سفره در مدلهای تکرنگ، ۲، ۴ و ۶ رنگ تولید میشوند که بسته به نوع تجهیزات و دستگاههای چاپگر رنگ، این تنوع رقم میخورد. انواع تکرنگ سادهترین مدل بوده و هزینه چندانی بابت رنگآمیزی آنها صرف نمیشود. اما برای مدلهایی با چندین رنگ نیاز به دستگاهها و تجهیزات مدرن ویژه این کار و چاپگرهای پیشرفته و گرانقیمت است.
مرحله بعد از اتمام ساخت، جرقهگیری نایلون است که بر روی سفرههای پلاستیکی انجام میگیرد. این کار ضمن آسانتر کردن استفاده از سفره، دوام چاپ انجام شده بر روی آن را بیشتر میکند. این مرحله با باردار نمودن سطح نایلون توسط یونها انجام میشود.
یکی از مراحل مهم در تولید سفره یکبار مصرف، پرفراژ کردن آن است. استفاده از نوار طویل این نوع سفره با انجام پرفراژ آسانتر شده و جداسازی بخشی از کل سفره بنا به نیز و مورد استفاده با وجود پرفراژ بهراحتی امکانپذیر میگردد. دستگاه مخصوص این کار ایجاد خطچین یا پرفراژ بر روی سفره، آن را رول کرده و آماده بستهبندی مینماید. با این کار نوار سفره در فواصل مشخص و برنامهریزی شده قابل جداسازی میگردد.
در دنیای بزرگ و پیچیده صنعتی، اغلب کارها با استفاده از تجهیزات اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام میگیرد. در تولید سفره یکبار مصرف نیز روال کار به همین منوال است. از مرحله ورود پلیاتیلن بهشکل دانههای گرانول به کارخانه تا ترکیب و اکسترود و فشردهسازی جهت تولید سفره، و پس از آن نیز مراحل چاپ و رنگآمیزی سفره توسط دستگاههای اتوماتیک انجام میشود. مرحله جرقهگیری با یونیزه کردن سفره نیز توسط دستگاه مخصوص انجام شده و چاپ نقش روی سفره را تثبیت میکند.
مراحل بعدی شامل پرفراژ و بستهبندی بوده که به سهولت کاربرد و حمل پاکیزه و بهداشتی محصول منجر میشود. اگر بخواهیم این تجهیزات را بر اساس کارکرد لیست کنیم با چنین مواردی روبرو خواهیم بود:
پس از گذراندن همه این مراحل، نیاز به یک بستهبندی مناسب و برازنده است تا محصول را بهدست مصرف کننده برساند. آن هم به شکل سالم و بهداشتی که مانع از رسیدن انواع میکروب و باکتری به آن شود. ضمن اینکه مشخصات کالا نیز بر روی این بستهبندی درج بوده و انتخاب مدل دلخواه را برای مشتریان در هنگام خرید آسان میکند.
این تولیدات در انواع کاغذی، رولی و مجلسی تهیه میشوند که هر یک موارد استفاده متفاوتی نیز دارند. سفره مجلسی چنان که از نامش برمیآید، برای مجالس رسمیتر بوده و از این رو، با چاپ بهتر و چندرنگ و ضخامت بیشتر عرضه میشود. سفرههای یکبار مصرف کاغذی از دوام کمتر برخوردار بوده و قابلیت حفظ آب را ندارند. مدلهای رولی که بیشترین مصارف را دارد، طرح و رنگ متوسط و جنس همهپسند با بیشترین استقبال از طرف مردم روبرو هستند.
سفره یکبارمصرف در انواع مختلف سفره کاغذی، سفره رولی و سفره مجلسی، کاربردهای فراوانی برای کسانی دارد که مایلند در زمان مقدمات صرف غذا و برچیدن سفره صرفهجویی کنند. شرکت میزبان پلاست انواع این سفرهها را در بهترین کیفیت و با قیمت مناسب تولید و عرضه میکند. شما میتوانید محصولات متنوع این شرکت را در سایت میزبان پلاست ببینید و بهراحتی هر محصولی را که نیاز داشتید خریداری کنید.